Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на колелца или полумесеци. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. Изплакнете и подсушете.
Нарежете тиквичките на тънки филийки. Овкусете ги със сол и оставете да си пуснат сока, а след това отцедете.
Поръсете зеленчуците с олио и ги гриловайте от двете страни в загрят оребрен тиган.
Смесете крема сиренето, киселото мляко и ситно нарязаните чесън и копър. Разбъркайте до еднородност.
В подходящ съд за сервиране наредете ред патладжани, полейте със соса, от горе наредете ред тиквички, полейте отново със соса и работете така до изчерпване на продуктите.
Гарнирайте млечната салата с маслинка и охладете преди сервиране.
Грилованите зеленчуци с млечна поливка са готови.