Начин на приготвяне
Все по-трудно е да подканим децата да консумират печени зеленчуци. Но пък защо да не променим тяхната визия, привличайки вниманието им. Лесна и чудесна гарнитура за печени меса.
Измиваме добре зеленчуците и ги почистваме.
В кипящ и подсолен зеленчуков бульон пускаме стръковете риган. След 10 минути поставяме цели тиквичките, морковите и гъбите.
Тиквичките изваждаме на 3-тата минута и ги шокираме, за да прекъснем процеса на бланширане, а морковите и гъбите вадим на 5-тата минута.
Така съкращаваме процеса на термичната им обработка при печене и стават по-бързо.
Нарязваме всички зеленчуци на резени и ги запичаме на грил тиган, като периодично го намазваме със зехтин.
Подреждаме ги и декорираме със зелените листа, развихряйки фантазията си.
Грилованите зеленчуци са много вкусни.
Коментари