Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки със сьомга

Хапки със сьомга

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Хапки със сьомга1 / 3
07/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
8-10 бр.
"Предястие, което впечатлява и гарантирано се услажда на гостите"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 продълговати малки хлебчета
  • сьомга - 200 г пушена
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 2 с.л. пресен, накълцан
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • пармезан - 50 г настърган
  • рукола - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете малки хлебчета, които трябва да се нарежат на кръгчета. Поръсете ги с малко зехтин, сол и черен пипер и ги сложете за 2 минути в силна фурна.

През това време разбийте заедно майонезата сметаната, лимоновия сок, и подправете соса малко сол, черен пипер и прясно накълцан копър.

Всяка хлебна хапка се маже с този пастет и отгоре се разпределят малки филенца сьомга. Хапките със сьомга се поднасят, поръсени с малко настърган пармезан и листенца рукола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Светослав
Светослав
Хубаво, но може и доста по-просто и здравословно. Ето и моето предложение-припечени на тостер филийки намазвам с краве масло, отгоре слагам филето от сьомга-използвам от разфасовките х 100 или 200 гр./веяна или пушена/, които са на пазара. Нарязвам си на тънички шайби стал лук и ги разделям на няколко "кръгчета", след което ги нареждам върху филенцата. За цвят и аромат добавям листенце пресен магданоз или копър. Предполагам сами ще забележите като опитате сандвича, как вкусовете се допълват и обогатяват взаимно. Добър апетит!
24.02.2012 06:30
2
Покажи всички подкоментари