Начин на приготвяне
Каймата се омесва с щипка сол и щипка черен пипер.
Правят се малки кюфтенца като за супа. Овалват се в брашното и в горещо олио се запечатват от всички страни. Изваждат се върху кухненска хартия.
От тестото се изрязват кръгчета и се слагат на дъното на форми за мъфини. Изрязват се ленти не по-широки от два сантиметра и се слагат по стените.
От яйцето, натрошеното сирене и рендосаният кашкавал се прави смес. Във всяка форма се слага по една супена лъжица от сместа и върху нея по едно кюфтенце, като леко се притиска да влезе малко в сместа.
Баничките се пекат в загрята фурна на 200 градуса до златист цвят на тестото. Ако е нужно се покрива с фолио.
Бутер баничките с кюфтенца са много вкусни.
Коментари