Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Турска млечна баница на тиган

Турска млечна баница на тиган

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5826k2k6
Турска млечна баница на тиган
Снимка: Мина Димитрова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бърза, засищаща и невероятно вкусна млечна баница на тиган - приготвена по турска рецепта."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • краве масло - 80 г
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделих продуктите на 4 порции.

Три кори за баница навих на руло, отрязах колелца с ширина един пръст и разрязах през средата, за да се получат тънки и къси ленти.

Намаслих целия тиган с масло, отгоре поставих половината кори, натроших 100 грама сирене с едно яйце и 150 мл от прясното мляко, след това сложих останалите нарязани кори и полях с малко разтопено краве масло. Леко се притискат корите, за да не останат сухи.

Сложих тигана на силен котлон, след малко го намалих. Пекох под похлупак за около 5 мин., докато се запече отстрани, може да се отлепи без проблем и изглежда полуготова.

Обърнах баницата в чиния и след това преместих в тигана, за да се изпече и от другата страна, отново под похлупак. Така продължих и за другите порции с останалите продукти.

Ако баницата ти допада, опитай непременно и предложенията ни за турски бюрек или тази класическа българска баница със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: