Начин на приготвяне
Разделих продуктите на 4 порции.
Три кори за баница навих на руло, отрязах колелца с ширина един пръст и разрязах през средата, за да се получат тънки и къси ленти.
Намаслих целия тиган с масло, отгоре поставих половината кори, натроших 100 грама сирене с едно яйце и 150 мл от прясното мляко, след това сложих останалите нарязани кори и полях с малко разтопено краве масло. Леко се притискат корите, за да не останат сухи.
Сложих тигана на силен котлон, след малко го намалих. Пекох под похлупак за около 5 мин., докато се запече отстрани, може да се отлепи без проблем и изглежда полуготова.
Обърнах баницата в чиния и след това преместих в тигана, за да се изпече и от другата страна, отново под похлупак. Така продължих и за другите порции с останалите продукти.
Ако баницата ти допада, опитай непременно и предложенията ни за турски бюрек или тази класическа българска баница със сирене.