Начин на приготвяне
Зелето се почиства и нарязва на тънки лентички и се претрива с малко сол. Ябълката се обелва и настъргва на едро ренде. Смесва се със зелето.
Кашкавалът се настъргва и той на ренде, отделя се част от него за отгоре и се смесва в купата със зелето. Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Разбъркват се с останалите продукти.
Морковът се обелва и отделяме няколко кръгчета за украса, останалият се реже на пръчици заедно с краставицата и се сипват в купата. Доматът се обелва и без семената се нарязва на кубчета. И от него се отделя за декорацията отгоре.
Добавя се майонезата и се разбъркват добре всички продукти. Овкусяват се със сол на вкус и черен пипер. Сипваме в дълбока купа. Отгоре се заравнява с лъжица.
По краищата се нареждат краставички, кубчета домат, покриваме с оставения кашкавал. Стрък пресен магданоз се слага в средата. От кръгчета морков се изрязват цветенца и се украсява с парченца маслини.
Вкусна и чаровна салатка!
Коментари