Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Сладка и сочна баклава

Сладка и сочна баклава

Сладка и сочна баклава
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
40
"Баклава, която се топи в устата, по оригинална рецепта и в майсторско изпълнение"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • орехи - 400 г смлени
  • захар - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • масло - 150 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две части. Сложете половината кори в подходяща тава за печене.

Смесете орехите с канелата и ги разстелете върху корите. Сложете втората част от корите и нарежете внимателно с остър нож на ромбоиди.

Загрейте маслото (маслото е готово, когато пуснете троха от хляб и тя потъмнее). Полейте баклавата с маслото. Изпечете в умерена фурна до златисто.

Направете захарен сироп, като към захарта прибавите 3 ч.ч. вода. Добавете ванилията. Когато сиропа заври изапочне да се сгъстява, отстранете от котлона. Полейте охладената баклава с топлия сироп.

Оставете за няколко часа преди сервиране, за да си поеме сиропа.

Сладката и сочна баклава е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: