Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Бърза и сочна баклава с плънка

Бърза и сочна баклава с плънка

редакция:
Бърза и сочна баклава с плънка
Снимка: Теодора Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Сочна баклава с плънка е толкова лесна вкусна, че ще направите две тави следващия път"

Необходими Продукти

  • за плънката
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. която се ползва за корите
  • орехи - 1.5 ч.ч. смлени на едро
  • лимонова кора
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 750 г
  • вода - 1 л и 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За баклавата ползвам кори фамилия, които разделям на 2 равни части и нарязвам на тънки ивици.

Едната половина слагам на дъното на тава, като добре ги разбърквам и слагам половината олио.

След това изсипвам сместа за плънката, която съм разбила предварително.

Отгоре изсипвам другата част от корите и поливам с другата част олио от чашата.

Слагам тавата във фурната на 180 °C 30 минути.

Готовата баклава оставям да изстине и си приготвям сиропа, като го варя 5 минути.

След това сиропирам сочна баклава с плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: