Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с ябълка, моркови и ряпа

Салата с ябълка, моркови и ряпа

Салата с ябълка, моркови и ряпа2 / 2
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Салата, пълна с витамини!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 средна
  • моркови - 1 бр.
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • краставици - 1/2 бр.
  • зехтин
  • морска сол
  • ябълков оцет
  • червен лук - за декорация
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката, морковът и ряпата се обелват от кората и се рендосват на едро, като всеки продукт се настъргва в отделна чиния. Краставицата се нарязва през средата на две, а после на полумесеци и се оставя настрани.

В чинията, в която ще сервираме, в средата се поставя настърганата ябълка като купчинка и се полива с лимоновия сок.

Морковите и ряпата се овкусяват със сол на вкус, зехтин и ябълков оцет. Взема се от сместа с лъжица и се оформят рошави топки, като се редуват моркови и ряпа.

С нарязаните парченца краставица се оформя средата като цвете, декорира се с червен лук и листенца пресен магданоз. Вкусно и витаминозно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: