Начин на приготвяне
Обелете и почистете ябълките. Сложете ги в подходящ съд и ги загрейте. Прибавете захарта и 2 с.л. желе от дюли. Карамелизирайте. Отстранете съда от котлона.
Разстелете тестото и го нарежете на правоъгълници. Направете разрези на всяко правоъгълниче, без да срязвате към ъглите - да се получат по-малки правогълничета.
Сложете в средата на всяко правоъгълниче от карамелизираните ябълки, загънете срещуположните страни, като прехвърлите и кръстосате.
Наредете бутерките в тава застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна до златисто.
Готовите бутерки намажете още топли с дюлево желе и поръсете с пудра захар.
Ябълковите бутерки с желе от дюли са мнгоо вкусни.