Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Хрупкави камби туршия

Хрупкави камби туршия

редакция:
Хрупкави камби туршия
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Още не е паднал първия сняг, а от тези хрупкави камби ни остана само едно бурканче"

Необходими Продукти

  • червени месести камби - 2 кг
  • за 1 компотен буркан
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • синап - 1 - 2 щипки бял
  • аспирин - 1 таблетка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме камбите, почистваме от дръжките и семената и нарязваме на парчета.

Във всеки буркан наливаме по 6 с.л. оцет, сол (1 с.л.), захар ( 2 ч.л. ) и прибавяме 1-2 щипки бял синап.

Слагаме в бурканите нарязаните камби и прибавяме аспирин (по 1 таблетка).

Заливаме - пълним бурканите с гореща вода. Затваряме с капачки и обръщаме върху тях.

Когато изстинат, изправяме бурканите с туршия и няколко дни разклащаме всеки ден.

Хрупкавите камби туршия са готови.

Опитай и тези парени камби без варене или печените камби в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: