Начин на приготвяне
Бисквитите правим на трохи, като ги настъргваме или счукваме. Разтапяме краве масло (80-100 г) и постепенно наливаме при бисквитите, да се намаслят добре и омекнат.
В подходяща форма за печене с отделящи се стени (размери 20 см диаметър) , слагаме хартия за печене намазана с масло.
Сипваме бисквитената смес и хубаво притискаме, като може да сложим отгоре полиетиленово фолио и с длани да притискаме и оформим бисквитен блат и когато е готов, махаме фолиото.
В отделен съд разбъркваме изварата (1/2 кг) със заквасена сметана (150 г), ванилия (2 бр. пакетчета ), пудра захар (1/2 ч.ч.), разбити пресни яйца (4 бр.) и брашно (1 с.л.).
Разбъркваме добре и изливаме получената смес върху блата от бисквити във формата за печене.
Печем в нагрята на 110 градуса фурна с горещ въздух до готовност, крема от изварата да се стегне, но да не се препича - приблизително за 2 часа.
Сладкиша изваждаме от формата и намазваме със сладко. Украсяваме с целувки или захарни фигурки по вкус.
Сладкишът с извара и бисквити е готов.