Кокосова торта Рафаело

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кокосова торта Рафаело
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Когато думите не са достатъчни - пригответе торта Рафаело за онези, които обичате"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 15 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • ванилия - 3 бр.
  • за крема
  • сметана - 500 мл
  • масло - 125 г
  • бял шоколад - 300 г
  • сухо мляко - 5 с.л.
  • пудра захар - на вкус
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за декорация
  • кокосови стърготини
  • бонбони - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Постепенно се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Накрая се добавя разтопеното и охладено масло. Разбърква се внимателно. Разделете сместа на 4 части. Изпечете всяка част във форма (25 см), застлана с хартия.

Печете на 180 градуса около 10-15 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят. Сварете сиропа със захарта и водата и го оставете да изстине напълно. Хубаво разбийте сметаната. Към нея добавете мекото масло и продължете да разбивате до гладкост.

Разтопете шоколада на водна баня. Свалете от котлона и към него се добавя сухото мляко. Разбъркайте добре и когато се охлади, го прибавете към сметаната. Разбъркайте с миксер до хомогенна смес.

Сглобете тортата, като поставите един блат в поднос. Сиропирайте и намажете с част от крема. Покрийте с втори блат, пак намажете с крем и продължете по същия начин, докато подредите всички блатове.

Цялата торта намажете с крем и поръсете с кокосови стърготини. Украсете с бонбоните Рафаело и сложете в хладилника. Преди консумация, извадете тортата 10-15 минути на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде в България се продава сухо мляко? От години не съм виждала!
05.09.2023 08:36