Начин на приготвяне
Обелват се морковите и се рендосват на едро ренде. Сипват се в тенджерка с 1 ч ч захарта и се задушават докато омекнат, свалят се от котлона да се охладят и добавяме лимоновия сок.
В купа се разбърква с миксер двата вида сметана с пудрата захар на крем.Топим бисквити и нареждаме един ред в тавичка.
Върху тях сипваме 4 с. л. сметанов крем, 2 ред бисквити се покрива с част от задушените моркови. Това се повтаря докато свършат продуктите. Може да се ползват бели и кафяви бисквити за повече ефект и вкус.
Последният ред трябва да е от сметана. Оставя се за 30 минути в хладилник да стегне, после се нарязва на парчета, отгоре се поръсва с шоколадови пръчици и върху всяко парче се поставя черешка.
След 4-5 часа може да опитате този шедьовър на кулинарното изкуство.Колкото повече време стои, толкова по-вкусна става.