Крокети с лук

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
06/01/2017
"Гледаме ги тези картофени крокети с лук и не можем да преценим колко бира ще изпият, само знаем, че е много "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г сварени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • брашно - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - много малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Слагаме в тенджерата, в която ще ги варим, вода и слагаме на котлона. Нарязваме картофите на малки парчета.

Сваряваме картофите. Отцеждаме ги. После ги оставяме да изстинат и ги пасираме директно в тенджерката. Почистваме лука и го нарязваме на дребно.

Задушаваме лука в малко олио на тиган на котлона. Слагаме лука при картофите и вътре прибавяме сол на вкус и черен пипер, малко индийско орехче. Чукваме и 1 яйце и 1 ч.л брашно при картофената смес и замесваме всичко.

Правим си равни по големи топчета колкото голям орех. Две яйца разбиваме в чиния. Слагаме галета и брашно в две отделни чинии. Всяко топче овалваме в брашно, яйце и галета. Пържим в горещо олио.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар