Доматени крокети

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Доматени крокети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добавете малко свежа салата и получавате перфектното вегетарианско ястие"

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • рикота - 300 г, натрошено
  • яйца - 2 бр., разбити
  • жълтъци - 2 бр.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л., прясно, настъргано
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • галета - 1 ч.ч. (125 г)
  • олио - 2 ч.ч. за пържене (500 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се бланшират във вряща вода за 1 мин. Изцеждат се и се обелват. Махат се семките и се нарязват на едро и се оставят да се отцеждат.

Смесват се рикотата, жълтъците в голяма купа и се бърка до получаването на гладка смес. Добавят се доматите, магданозът, индийското орехче, солта и пиперът и се разбърква добре.

Оформят се крокетите с дължина около 4 см и с дебелина 2.5 см. Трябва да се получи гъста смес, ако е рядка се добавя още 1-2 с.л. галета. Крокетите се овалват в брашно, потапят се в разбитите на пяна яйца и накрая в галетата.

Олиото се загрява на висока температура и се пържат на малки порции около 10 минути, докато станат златистокафяви. Вадят се в решетъчна лъжица и отцеждат добре в кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: