Начин на приготвяне
Разтваряме 1 пакетче нишесте банан в 100 мл. вода и разбъркваме. Слагаме 800 мл прясно мляко в тенджера на котлона да заври. Прибавяме 3 с.л на вкус. Разбъркваме. Слагаме нишестето, разбъркваме.
Като стане крема го махаме от котлона. В тава с диаметър 25 см с подвижно дъно нареждаме какаови бисквити плътно една до друга. Нанасяме от крема с голяма лъжица. Режем бананите на колелца. Редим ред банани.
Пак мажем слой с крем. Върху крема редим една до друга ванилови гофретни бисквити. Следва ред крем и банани. Мажем с крем пак.
Завършваме с ред какаови бисквити. Мажем с крем. Натрошаваме 2-3 гофретни бисквити на големи трохи. Слагаме в хладилника да стегне.