Начин на приготвяне
За блатовете първо разбъркайте содата с киселото мляко. Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете киселото мляко и всички останали съставки за блатовете.
От сместа изпечете 3 отделни блата в тава, застлана с хартия за печене. По желание единия блат може да оцветите с лъжица какао.
Пригответе и захарен сироп от 2 ч.ч. вода и 6 ч.л. захар, кипнат на котлона.
За крема сложете млякото да се загрее заедно със захарта. На тънка струйка добавете предварително разбитите яйца и брашното.
Бъркайте, докато кремът се сгъсти и накрая добавете ванилията и лимоновата кора, както и 2 с.л. масло.
Всички съставки за тортата трябва да са добре охладени. Сложете първия блат в поднос, сиропирайте, сложете крем и така с другите блатове.
Отгоре намажете цялата торта с крема и украсете с орехи. Сложете Домашната торта с крем ванилия в хладилник за няколко часа преди да поднесете.
Коментари
.Тортата си я правя много пъти вкъщи ,защото много я харесваме и ни допада