Начин на приготвяне
Маслото се надребнява и се смесва с брашното и пудрата захар. Тези съставки трябва да се стрият до маслени трохи.
Към всичко това добавете яйцето и замесете тесто. Разделете го на две топки и всяка от тях завийте във фолио и оставете на студено за около половин час.
След това ги изкарайте и всяка топка разделете на четири по-малки. Разточете ги върху набрашнена повърхност и ги разположете по дъното и стените на сравнително дълбоки формички.
Стърчащите краища отрежете с нож и направете няколко дупчици по тестото на дъното.
Сложете тестото в хладилник за 20 минути. Междувременно се заемете с крема, като загреете млякото и ваниловата захар.
Отделно разбийте жълтъците със захарта до пухкавост. Добавете при тях брашното и млякото на тънки струи, като бъркате старателно.
Загрейте на бавен огън и продължете с бъркането, докато всички съставки се слеят. Накрая вложете и маслото.
Оставете крема да изстине и нарежете ягодите. Изкарайте формичките от хладилника и ги оставете в загрята на 170 градуса фурна.
Печете звездичките петнадесетина минути, след което им дайте време да изстинат и много внимателно ги махнете от формичките. Напълнете ги с крема и украсете с ягоди.
Коментари