Медена торта с два крема

18/01/2017
Daya
отDayaНовак24411
"Винаги е добра идея да почерпите с медена торта с два крема "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 065
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • Състав
  • блатове за торта - за медена торта
  • За сметановия крем
  • сметана - 500 г ( 20%)
  • захар - 300 г
  • За крема от кондензирано мляко
  • кондензирано мляко - 360 мл
  • масло - 200 г
  • За поръсване
  • бисквити - по желание (най - добре от маслено тесто)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме два забележителни крема за медената торта - сметанов и крем от кондензирано мляко.

1. Разбиваме сметаната със захар, като добавяме 1 ч.л. захар.

2. Кондензираното мляко разбиваме с маслото. Маслото трябва да е със стайна температура, но не прекалено меко. Блатовете и двата крема за тортата са готови, остава да направим тортата.

3. Поставяме крема по избор в чиния и поставяме отгоре един от блатовете - така най-долната кора ще е най-мека, напоена с крем.

4. Правим цялата медена торта като редуваме двата крема. Не е важно с каква последователност ще мажем дватовете. Важно е друго - колкото повече крем има, толкова по-вкусна и нежна ще е тортата.

5. Начупваме бисквитите и ги смиламе с блендера.

6. Обилно посипваме с трохите бисквити тортата отгоре и отстрани. Оставяме да престои на стайна температура за 2 часа и прибираме в хладилник за още 6 часа, а най-добре за нощ.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар