Начин на приготвяне
Блатовете се приготвят, като се разбиват отделно белтъците със захарта и после се прибавят жълтъците един по един.
Брашното се прибавя, като се разбърква леко с дървена лъжица.
Кафявият се приготвя по същия начин, като се прибавя и какаото.
Всеки блат се пече по отделно във форма на сърце в предварително загрята фурна на 170°C за 15 мин.
След като се изпекат, се оставят да се охладят и се разрязват на по две части.
Белият крем се прави, като се разбият брашното с яйцата и се прибави 200 г от млякото. На котлона се слага млякото със захарта и щом заври, се прибавят яйцата.
За кафявия крем се разбиват жълтъците със захарта, слагат се на котлона и се бърка непрекъснато, докато заври. Сваля се и се прибавя начупеният шоколад и после маслото. Разбива се с миксер.
Започва се сглобяването на тортата за Свети Валнетин, като се редуват блатове и кремове.
За глазурата се разбива сметаната със захарта и се украсява по желание торта Валентинка с два крема.