Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Печени фъстъци с шушулките

Печени фъстъци с шушулките

Didi MitevaDidi Miteva
Новак
144414
Печени фъстъци с шушулките3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Направо грабвайте бирата и идвайте на гости, по миризмата от прясно изпечени фъстъци ще ни намерите"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 1 кг с шушулките
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се приготвят и станат наистина хубави фъстъците трябва да бъдат старателно изпечени.

За целта ги намокряме предварително, но много внимателно да не прекалим с водата, за да не останат влажни черупките, а вътре да изгорят фъстъците.

Аз си мокря ръката и тогава с навлажнена ръка ги разбърквам. После взимам обилно количество сол в шепата си и разбърквам с ръце, за да полепнат хубаво черупките със солта.

Пекат се на предварително загрята фурна, като ги разбърквам на 10 минути. Когато започне да се разнася приятен аромат вадя и опитвам дали са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
180градуса за около 25-30минути. Разбърквайте тавата от време на време, за да не загарят. Всичко е въпос на опит и вкус. Ако след 3 пъти не ви се получи - не си губете времето повече. Купете си от магазина.
14.11.2023 03:39
1
Анонимен
Анонимен
На каква температура???
10.07.2022 18:34
1