Начин на приготвяне
Олиото, яйцето, захарта и киселото мляко се изсипват в дълбока купа и се разбиват на ръка до получаването на еднородна смес.
Брашното, бакпулверът и ванилията се миксират и пресяват. Влагат се към вече разбитата смес и всичко се смесва много добре. Накрая се добавя ситно натрошения шоколад.
Сместа се разпределя в мъфин формите. Пече се в предварително загрята на 180° фурна за около половин час.
Ако използвате мъфин кошнички, те не се намазняват. Важно е да се знае, че каквито и форми за печене да се използват, те не се пълнят догоре, защото мъфините се надигат.
Масленият крем за украсата се прави, като всички продукти (без боята) се разбият с миксер на ниски обороти, докато захарта се усвои напълно. След това разбъркването продължава на високи обороти за около 5 мин., или докато се получи пухкав крем.
Сладкарската боя се слага по време на бъркането. Използват се само няколко капки до получаване на желания цвят. С този крем се украсяват вече готовите мъфини.