Катми с кисело мляко

11/03/2012
Боги
отБогиНовак
"И докато кулинарите все още спорят каква е разликата между катми и палачинки, вие не пропускайте да опитате от тези катми с кисело мляко, докато са топли "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 006
  • Преглеждания за месеца558
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. Разтворете содата в киселото мляко, добавете солта и сипете всичко при брашното. Добавете водата и разбъркайте до хомогенност - трябва да се получи малко по-гъсто от боза.

С помощта на черпак гребвайте от сместа и сипвайте върху загрят и намазнен тиган или най-добре сач. Щом стегне и се образуват мехури, обърнете от другата страна.

Поднесете катмите с кисело мляко със сладка или солена плънка. По желание намазвайте още топло изпечените катмички с бучка масло. подобни рецепти тук

5 20
4 6
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Иванова
Иванова
24.07.2013 13:49
Липсват ми яйца ? Ще се получат ли без тях ?
0
0
Иванова
Иванова
08.07.2013 14:03
Тези наричм гофрети и ги правя поне от 20 години.С прясно мляко стават палачинки.Палачинките са жилави,а гофретите стават пухкави и сочни.
0
2
Дани Стоянова
Дани Стоянова
16.06.2013 13:00
Мисля,че трябва да си избереш едното:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв