Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с кисело мляко

Катми с кисело мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Катми с кисело мляко
Снимка: Elena Steinbach
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"И докато кулинарите все още спорят каква е разликата между катми и палачинки, вие не пропускайте да опитате от тези катми с кисело мляко, докато са топли"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 500 г
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • масло - за намазване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. Разтворете содата в киселото мляко, добавете солта и сипете всичко при брашното.

Добавете водата и разбъркайте до хомогенност - трябва да се получи малко по-гъсто от боза.

С помощта на черпак гребвайте от сместа и сипвайте върху загрят и намазнен тиган или най-добре сач. Щом стегне и се образуват мехури, обърнете от другата страна.

Поднесете катмите с кисело мляко със сладка или солена плънка.

По желание намазвайте още топло изпечените катмички с бучка масло.

Катмите с кисело мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
520
46
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иванова
Иванова
Липсват ми яйца ? Ще се получат ли без тях ?
24.07.2013 13:49
Иванова
Иванова
Тези наричм гофрети и ги правя поне от 20 години.С прясно мляко стават палачинки.Палачинките са жилави,а гофретите стават пухкави и сочни.
08.07.2013 14:03
1
2
Дани Стоянова
Дани Стоянова
Мисля,че трябва да си избереш едното:)
16.06.2013 13:00
In
In
Стават супер! Мислих, дали може вместо вода да ги направя с прясно мляко? Или няма да е добре заради киселото? Как мислите?
24.02.2013 13:31