Начин на приготвяне
Почистваме кефала от вътрешностите. Махаме главите и опашките на рибите.
Измиваме добре рибите. Режем ги на парчета с дебелина около 1 пръст и 1/2. Пак измиваме парчетата. Слагаме ги дълбок съд на дъното.
Смесваме 10 части вода и 1 част сол и заливаме нарязаната в съда риба. Саламурата трябва да я залива. Три пъти по равно за 12 часа се сменя саламурата като при всяка смяна на саламурата измиваме и рибата.
После 12 часа рибата я държим само в ябълков оцет, отново толкова, че да покрие рибата. Изваждаме рибата, слагаме я на дъска да оттече и я подсушаваме добре в чиста кърпа. Трябва рибата да е суха.
Измиваме 6 буркана, като тези на снимката с вместимост 500 г. Редим парчетата риба едно до друго в бурканите. Прибавяме по 4-6 зърна черен пипер на 1 бр. буркан. Слагаме олио в касерола на котлона да се запържи, трябва да пуши.
Дърпаме го. Оставяме олиото до поизстине. Поливаме в бурканите с олиото. Затваряме добре бурканите с капачки. Да ви е сладко!