Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата заедно със захарта, с помощта на миксер, докато побелеят. Смесваме брашното с бакпулвера и ванилията и прибавяме към яйчената смес. Добавяме и олио. Изсипваме в подходяща тавичка, намазана с олио или покрита с хартия за печене.
Изсипваме сместа, като оставяме около 1/4 от нея. Слагаме във фурна, загрята на 200 градуса, за около 15 минути, да се запече леко.
Вадим тавата изсипваме сладкото от цели ягоди, ако е домашно още по-добре.
Изсипваме останалата смес, като гледаме да покрием навсякъде. Отгоре начупваме орехите на големи парчета, за да могат да се запекат.
Връщаме във фурмата и допичаме до готовност, за още около 15 минути, като може да намалим фурната на 160 градуса. Получава се страхотен вкус, заради изпечените орехи и целите ягоди.