Агнешка дроб сърма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Малки тайни Направете сос Бешамел с малко чесън и залейте всяка порция от тази лесна и вкусна дроб сарма"

Необходими Продукти

  • лук - зелен 2 връзки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • агнешки дреболии - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • олио - 1 с.л.
  • бульон - 4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се задушава и към него се прибавя ориза и нарязаните на дребно и сварени предварително дреболии. Разбърква се добре. Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горещия бульон. Пече се във фурната, до златисто.

Приготвя се заливка от яйцата, киселото мляко и брашното.

Дроб-сармата се залива и се запича до зачервяване. Консумира се топла или поне затоплена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
515
46
32
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Колега, Рецептата Ви е повече оризова отколкото агнешка. И моля, не бъркайте понятията "сърма" и "сарма". Много са различни.
04.05.2019 19:25
Galina Tyutyundzhieva
Galina Tyutyundzhieva
В рецептата никъде не се споменава за варене на карантиите.
Не знам дали миналата година по тази рецепта правих, но само с печене карантиите остават сурови. Дробенето се вари около час, а дроба се пуска за 15 минути във врялата подсолена вода и се вади. Иначе става твърд. После всичко охладено се нарязва и едва тогава се прилага рецептата. Че е вкусно спор няма.
25.04.2019 10:42
2
Dida Dimitrova
Dida Dimitrova
Липсва ми САРМАТА в тази рецепта.По-скоро напомня на оризова мусака.За да говорим за САРМА трябва карантиено-оризовата смес да се завие в БУЛОТО на агнето и се свие на сарми.ТАКА ли е, или аз не разбирам смисълът на думата ''дроб-сарма'' ?
30.04.2017 12:02
2
G.Ivanova
G.Ivanova
Сготвих точно по рецептата и стана много вкусно!
29.01.2014 18:02
1
Ели мариножа
Ели мариножа
Тожаа е моята дроб сърма.Адски вкусна и лесна.Имам едно малко допълнение:Правя сос башамел с малко пресован 4есан и заливам всяка сервирана порция.Това е разли4ното.
17.04.2012 11:14
3
2
алексей димитров
алексей димитров
изумен съм как с две приказки е предадена цялата информация за направата на ястието.Точно и ясно.Ще си позволя да кажа че моята майка завиваше всичко това с булото на агнето исе получаваха едни вкусни прекрасни топки заляти с яйци кисело мляко и брашно итака хубаво миришеше.Алекс- велико търново.
02.03.2012 13:53
3
Гери
Гери
Направих рецептата, но с леки отклонения...Вместо агнешки дроб, сварих свински/такъв имах в момента/, прибавих и 2 гъбени бульончета. Друго не съм променяла. Стана фантастична дроб-сърма. Бон апети!

26.01.2012 17:35
3
2