Ароматна дроб сърма

Ароматна дроб сърма
Снимка: Веселина Константинова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато става дума за дроб сарма, ви трябва най-голямата чиния, защото искате да хапнете възможно най-много"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект за дроб сърма (800 г)
  • ориз - 250 г
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • джоджен - 1 връзка, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете комплекта за дроб сарма /дроб, чревца, шкембе/ и нарежете на подходящи парчета.

Нарежете лука на ситно и го задушете в тавата с мазнината. Добавете измития ориз и разбъркайте.

След като оризът се поизбистри, добавете агнешкия комплект, ситно нарязания джоджен и овкусете със сол.

Налейте топла вода, около 3 ч.ч. Гответе във фурна, докато оризът попие течността.

Готовото ястие поръсете с черен пипер.

Ароматната дроб сърма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Не бих налял вода, а бульон. Така ще е по-вкусно. И това не е "сърма", а "сарма".Сърма е нещо съвсем друго.
04.05.2019 19:49
1
Покажи всички подкоментари