Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Маслени бисквити с моркови и орехи

Маслени бисквити с моркови и орехи

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Маслени бисквити с моркови и орехи
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"И да не ни поканите, щом има толкова вкусни бисквитки, ние сами ще дойдем"

Необходими Продукти

  • моркови - 300 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г на стайна температура
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйце - 1 бр
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • ванилия - 1 капсула
  • продукти за глазурата
  • масло - 3 с.л. меко краве
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • пудра захар - 1 - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и обелени моркови се нарязват на кръгчета, покриват се с вода в малка тенджерка и се сваряват за 10 минути. Щом омекнат и водата е почти извряла, морковите се прецеждат, пасират се и се оставят да изстинат. Мекото краве масло се разбива за кратко с миксера, заедно със захарта.

Чуква се яйцето, което се добавя към маслото, ванилията, пюрираните моркови и накрая брашното, пресято с бакпулвера.

С лъжица се разбърква вече, като в сместа се добавят орехите, които са предварително нарязани с орехорезачка.

Боровинките, които са предвидени за тестото, също се нарязват, но е добре да са претрити с пръсти с малко брашно, така, че да не са слепени. В купата към сместа се добавят боровинките и още малко брашно - 2-3 с.л. Получава се гъсто тесто, което като се се повдигне да не пада лесно от лъжицата.

От така получената смес се гребва с чаена лъжица и се сипват бисквитите в тава, на дъното на която е поставена готварска хартия. Подреждат се на разстояние едра от друга.

Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпичат се за 10-12 минути с вентилация.

Изпечените бисквити се оставят да изстинат в тавата. Когато са още топли, са меки, но това не означава, че не са изпечени и не следва да ви притеснява.

През времето, докато бисквитите изстиват, се прави глазурата по следния начин: В малък съд на огъня се слагат 3 с.л. краве масло. Щом се сгорещи, се прибавя 1 кафена чаша пудра захар и 4 с.л. прясно мляко, като се разбърква непрекъснато, докато се разтопи и стане гладка консистенция. Ароматизира се с ванилия и се оттегля от огъня.

Още топла, глазурата се разпределя върху бисквитите, като се разлива на тънка струйка или се сипва по 1 ч.л. Трябва да се прави бързо, тъй като бързо се стяга.

Докато е още мека глазурата, отгоре върху всяка бисквитка се слагат по 3 боровинки.

Готовите бисквити се подреждат в поднос и се поръсват леко с пудра захар.

Маслените бисквити с моркови и орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Благодаря за споделената рецепта, много ми хареса, въпреки че никога не съм работила с моркови в сладкиш и бисквити. Богата е рецептата и най-вече се работи с масло, което на мен ми харесва. Снимките изглеждат добре. Поздравления!
25.01.2017 16:06
1
Покажи всички подкоментари