Начин на приготвяне
Настържете сиренето Чедър на едро ренде. Нарежете на много ситно или скълцайте с остър нож ореховите ядки. Измийте ментата и накъсайте листенцата.
В купа смесете сиренето, орехите, листенцата мента и сметаната.
Измийте тиквичките, нарежете ги по дължина като лодки и отстранете част от вътрешността им. Натрийте ги добре със сол, оставете надолу с отвора да се отцедят.
Като са готови ги наредете в намаслена тавичка. Напълнете ги с подготвената смес, покрийте тавата с фолио и сложете да се пекат за 35 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Извадете ги и ги охладете след това. Увийте ги поотделно с нови парченца фолио. Поднесете в чиния, като отворите фолиото сложете най-отгоре клонка мента.