Начин на приготвяне
Тиквичките режа на кръгчета с дебелина около 1 см. Поръсвам ги в купа със сол и оставям настрана.
В тенджера или дълбок тиган слагам олиото и кравето масло и заедно с тях и лука, да се задушава на среден огън.
Малко след това добавям и тиквичките в тенджерата и пак бъркам няколко пъти. Тиквичките не се задушават дълго, а само за да се смесят всичките подправки. Добавям още малко сол в сместа от лук и тиквички.
В друга купа разбиваме с вилица яйцата, добавям копър, черен пипер, натрошено сирене и чесъна. Обърквам всичко.
На дъното на тавата малко се поръсва със яйчената смес, може и малко доматено пюре. Върху този пласт сипвам 1/2 от тиквичките с лука.
Поръсвам ги с 1/2 от яйчената смес и обилно с кашкавал. Повтарям процедурата по същия начин и слагам запеканката с тиквички да се пече във фурната.
Слагам зеленчуковата запеканка в студена фурна, защото тавата ми е стъклена иранска тава. Пека на 200 градуса на горен и долен около 45 минути до готовност или до златист цвят.
Запеканката с тиквички, сирене и кашкавал става превъзходна!