Бъркан тиквеник с юфка

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
978
4
30/01/2017
"Остана ли някой, който мисли, че десертите с юфка са скучни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 831
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг (настъргана)
  • юфка - 1 пакет (домашна)
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. (нарязани)
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • за сиропиране
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да започнем с настъргването на тиквата. Към нея прибавяме захарта, канелата, олиото, орехите и юфката.

Всичко се разбърква добре и се поставя в тавичка. Отгоре се нарязва на малки парчета маслото и се слага да се пече в загрята фурна на 180 грaдуса за около 30-40 минути.

Докато сладкишът се пече, си приготвяме захарния сироп. Карамелизираме захарта и след това добавяме водата.

Оставя се да заври и да се разтвори карамелът. Когато сладкишът е готов, се залива с охладения карамелен сироп. Оставя се да престои няколко часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар