Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Пухкав бъркан тутманик

Пухкав бъркан тутманик

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Пухкав бъркан тутманик
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Любимата закуска, която се приготвя само за половин час"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 - 700 г
  • суха мая - 7 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • вода - 200 мл топла
  • яйца - 3 бр. /1 жълтък се отделя за намазване /
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със захарта в топлите прясно мляко и вода и се оставя за кратко да се активира.

Прибавят се яйцата, солта и брашното и се забърква рядко тесто /гъста каша/, което се покрива и оставя на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто се прехвърля в тава върху намаслена хартия за печене и се покрива равномерно с натрошено сирене и маслото на малки парчета.

Намазва се внимателно с разбит с малко олио жълтък.

Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: