Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Млечни бургери

Млечни бургери

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Млечни бургери
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 бр.
"Господата може и да разбират от бургери, но тази млечни изкушения са запазена марка само за дамите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 в.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр
  • ванилия - 1 пакет
  • За крема
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. В малка тенджера се слага яйце, нишесте, брашно и захар. Разбъркват се много добре с миксер. След това се добавя и прясното мляко, разбърква се и се слага на котлона.

Разбърква се постоянно, докато се сгъсти. Вдига се от котлона, добавя се маслото и ванилията, разбърква се до разтопяване и се оставя да се охлади.

Продуктите за тестото се слагат в подходяща купа и се разбъркват с миксер за няколко минути. На котлона се слага тефлонов тиган да загрее. В никакъв случай мазнина не се добавя.

С помощта на среден черпак се взема от сместа и се изсипва в тигана. Пекат се до златисто и от двете страни. След това се взема един панкек, намазва се обилно с крем и се затваря с втори панкейк. Бургерите са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: