Порклот

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Порклот1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Богато, ароматно и сочно - само с тези три думи ще опишем това ястие, а вие ще трябва сами да се досетите колко точно е вкусно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 3 глави
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на парчета като за шишчета.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Добавяме червения пипер, нарязаните чушки и домати, чесъна и месото.

Оставяме ястието да се задуши, като добавим вода и оставяме на тих огън да се готви.

Малко преди да свалим ястието добавяме разбитата сметана с брашното и солта и оставяме за още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: