Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешко с грах, картофи и моркови в гювеч

Телешко с грах, картофи и моркови в гювеч

Телешко с грах, картофи и моркови в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Фокус - мокус и вадите от фурната гювеч, пълен с най-вкусното телешко на света"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 - 700 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр. голям
  • грах - 400 г замразен
  • картофи - 2 бр.
  • сол
  • чесън - 5 - 6 бр. скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - пресен за поръсване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото на по-големи парчета. Запечатваме от всички страни в сгорещеното олио.

Вадим месото и поставяме нарязания лук заедно с моркова, нарязан на колелца.

Оставяме да се задушат зеленчуците за 2-3 минути и добавяме червения пипер.

Всичко това поставяме в гювеча, наливаме гореща вода и прибавяме скилидките чесън.

Поставяме гювеча във фурната и оставяме, докато месото е почти готово.

Вадим и добавяме граха и картофите, които предварително сме обелили и нарязали на по-големи кубчета.

Връщаме във фурната за около 15-25 минути.

Разтваряме брашното с малко студена вода и добавяме към къкрещото телешко с грах и картофи.

Оставяме така още малко и премахваме.

Сервираме в чинии поръсено с пресен магданоз.

Телешкото с грах, картофи и моркови в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: