Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Чеснов сос за рибни ястия

Чеснов сос за рибни ястия

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Чеснов сос за рибни ястия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Подчертайте вкуса на приготвените от вас рибни ястия с този неустоим чеснов сос"

Необходими Продукти

  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 2 с.л. + 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • рибен бульон - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.

Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка с 1 ч.ч. горещ рибен бульон, получен от варенето на рибни перки, глави, кости и т.н.

След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: