Начин на приготвяне
Измива добре охлювите и ги сваряваме. След това ги изваждаме от черупките и ги почистваме.
Изчистваме лукчетата и ги попарваме с вряла вода. След това ги изцеждаме.
Измиваме гъбите добре и ги нарязваме на ситно.
В половината зехтин запържваме лукчетата и гъбите.
Отделно запържваме кромидия лук, който е нарязан на филийки. Добавяме охлювите и добавяме сол на вкус. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода и оставяме да заврат. Когато това стане, добавяме лукчетата, гъбите и черния пипер.
Похлупваме ястието и го оставяме на тих огън до готовност, като трябва да остане малко сос.
Преди да го свалим, добавяме наситнения магданоз.