Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Свежа бисквитена торта с бишкоти

Свежа бисквитена торта с бишкоти

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Свежа бисквитена торта с бишкоти
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Хем бисквитена, хем с бишкоти - елате при нас да видите как стават тези работи"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 16 бр.
  • бисквити - 12 бр. маслени
  • компот - от череши/вишни за потапяние на бишкотите
  • прясно мляко - подсладено за потапяне на бисквитите
  • Крем
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг ванилия - 3 бр. /по 37 г единия/
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • масло - 20 г
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът. Около 200 мл от млякото се отделя за разбиването на пудингите, брашното, яйцето и захарта. Останалата част от млякото се кипва и бавно и постепенно се прибавя към него разбитата смес Щом кипне кремът се вари не повече от 2 мин.

Дръпва се от котлона и му се добавя маслото и ванилията. Разбърква се хубаво, ако има бучици пускате миксера.

В правоъгълна форма с ринг за торта се редят първо потопените за миг бисквити. Изсипвате част от крема. Върху него редите бишкоти потопени за миг в сок от компота. Следва крем и още един ред потопени бисквити.

Така приготвената торта престоява в хладилник за няколко часа. След това се освобождава от ринга и се поръсва с пудра захар. Украсена е с коктейлни череши. Тортата се нарязва по формата на бисквитата отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: