Редена баница с прясно мляко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
12/02/2017
"Ред трябва да има, дори и при баниците А и редената баница е толкова вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152 921
  • Преглеждания за месеца4615
  • Преглеждания за седмицата1242
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се отварят и всяка една от тях се прегъва почти до половината и се реди в подходяща продълговата тава.

Всяка 3-та кора се поръсва с натрошено сирене и това се прави с всички до края. Корите в тавата се нарязват на квадратчета.

Поливат се по разрезите и по края с разтопеното топло масло. Яйцата се разбиват със солта с тел и се добавя прясното мляко. Тази смес се излива върху корите.

С нож краищата на баницата леко се подгъват навътре и се напояват с млечната смес. Така приготвената баница се оставя за 5-6 мин., като се разклаща от време на време да попият по-добре корите.

Редената баница се поставя в студена фурна, която се включва на 170 градуса с вентилатор. Пече се за около 40 мин, . или до приятен загар.

Хапва се, докато е топличка, с кисело мляко.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
07.05.2020 23:24
Любимата ми баница! Само нея правя удома.
0
0