Начин на приготвяне
Корите се отварят и всяка една от тях се прегъва почти до половината и се реди в подходяща продълговата тава.
Всяка 3-та кора се поръсва с натрошено сирене и това се прави с всички до края. Корите в тавата се нарязват на квадратчета.
Поливат се по разрезите и по края с разтопеното топло масло. Яйцата се разбиват със солта с тел и се добавя прясното мляко. Тази смес се излива върху корите.
С нож краищата на баницата леко се подгъват навътре и се напояват с млечната смес. Така приготвената баница се оставя за 5-6 мин., като се разклаща от време на време да попият по-добре корите.
Редената баница се поставя в студена фурна, която се включва на 170 градуса с вентилатор. Пече се за около 40 мин, . или до приятен загар.
Хапва се, докато е топличка, с кисело мляко.
Коментари