Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пушено сирене

Баница с пушено сирене

Баница с пушено сирене
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"На вкусна баница калориите не се броят, нали?"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, точени, плътни
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 200 г
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 250 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • чубрица
  • масло - 30 - 40 г
  • топено сирене - 1 бр. пушено
  • олио - 1 к.ч.
  • мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите от пакета се навиват на руло и се нарязват на парчета, дебели около 2 см. Намазва се тава с тънък слой свинска мас (става прекрасна коричка ) и се нареждат като розички отделните рулца.

Разтопява се маслото и се полива всяка една от тях. Запичат се за кратко във фурната. Междувременно се смесват съставките за плънката - темперираните яйца, киселото мляко със содата, изварата и сиренето, които също са със стайна температура, олиото и чубрицата.

Изваждат се леко запечените розички, поръсват се с олио и с малък черпак се сипва от сместа върху всяка една. Връща се тавата за изпичане на баничките и малко преди финала се изважда, за да се сложат резенчета от пушеното сирене върху отделните розички.

Получава се ефект на очи и освен вкусна закуската е и весела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: