Начин на приготвяне
Корите от пакета се навиват на руло и се нарязват на парчета, дебели около 2 см. Намазва се тава с тънък слой свинска мас (става прекрасна коричка ) и се нареждат като розички отделните рулца.
Разтопява се маслото и се полива всяка една от тях. Запичат се за кратко във фурната. Междувременно се смесват съставките за плънката - темперираните яйца, киселото мляко със содата, изварата и сиренето, които също са със стайна температура, олиото и чубрицата.
Изваждат се леко запечените розички, поръсват се с олио и с малък черпак се сипва от сместа върху всяка една. Връща се тавата за изпичане на баничките и малко преди финала се изважда, за да се сложат резенчета от пушеното сирене върху отделните розички.
Получава се ефект на очи и освен вкусна закуската е и весела.