Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Боб с пръжки и кисело зеле

Боб с пръжки и кисело зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Боб с пръжки и кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пръжки - 600 г готови
  • боб - 300 г зрял
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 малка кисела зелка
  • доматено пюре - 250 мл
  • мазнина - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и сложете да се свари в тенджера под налягане с достатъчно вода.

В голяма тенджера загрейте мазнината и добавете накълцания лук и няколко скилидки чесън по желание. Добавете пръжките и накълцаното кисело зеле.

Оставете да се задушава за 10 минути, като разбърквате и накрая добавете доматеното пюре и подправките.

Прехвърлете в голяма тава и разбъркайте със сварения боб. Сложете да се пече за 30-40 минути в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: