Начин на приготвяне
Месото запържваме в растителната мазнина до порозовяване. Добавяме лука и пържим, докато омекне.
Към това добавяме брашното и сухите подправки.
Всичко разбъркваме и заливаме с доматения сок и още толкова гореща вода.
Оставяме така да ври на тих огън до омекване на месото.
Сервираме свинския кебап със сос.
Поръсваме със свежо смлян черен пипер и нарязан магданоз.
За гарнитура поставяме варен бял ориз, като измиваме предварително 1 голяма чаша ориз и го слагаме да се вари с вода в количество към 1:3. След като заври, намаляваме котлона и доваряваме до полуготовност. Накрая дърпаме съда от котлона и оставяме под капак за 15 мин поне, да попие цялата вода.
Хапнете вкусен тас кебап с ориз.
Коментари