Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Неустоими крокети с праз

Неустоими крокети с праз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Неустоими крокети с праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бирата отказва да излезе от хладилника, докато не извадите крокетите от тигана и с право"

Необходими Продукти

  • праз - 250 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на парченца или тънки кръгчета. Запържете го във сгорещения зехтин, заедно със щипка сол или две, за да подпомогне бързото му омекване.

Когато е почти готов, сипете при него брашното и бъркайте около 2 минути, докато то добие леко златист цвят и замирише приятно.

Сипвайте малко по малко млякото, бъркайки интензивно до получаване на гъста каша, гъст бешамел. Това трябва да става на бавен огън!

Сложете подправките и след като са добре интегрирани, отстранете от огъня.

Нарежете яйцето на ситни парченца и го прибавете към сместа. Пробвайте на сол. След това оставете да се охлади и приберете в хладилник за поне 30 мин., за да стегне добре. Съдът трябва да е покрит, за да не хваща коричка.

Пригответе си 3 чинийки за панировката: едната да с разбите 2 яйца, другите - съответно с брашното и галетата.

За да дадете класическата за крокетите форма, загребвайте с лъжица от сместа и я хванете в шепа. Когато затворите шепата, не трябва да излиза излишно количество, но ако това стане, отстранявайте го. Дооформете с ръка в правилна, леко продълговата форма, както на снимките.

Когато всички крокети са оформени, започнете да ги овалвате първо в брашно, после - в яйце и накрая - в галета. Нареждайте в чиния и едва когато всички са подредени в съда, може да започнете с пърженето.

Пържете в добре сгорещено олио до желания загар.

Сервирайте с майонезен сос и се насладете на това чудно мезенце.

Бележка: Ако няма да пържите цялото количество получени крокети, заделете от тях и си ги замразете. При отмразяване са си все така свежи и вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Много сполучливи,красиви и вкусни станаха!!Благодаря за рецептата!
12.04.2017 22:24