Начин на приготвяне
Свинските или телешките ребра се почистват от ципите, след което се натъркват добре с лимоновия сок от двете страни.
Оставят се да престоят 10-15 мин.
През това време в купа се сместват сухите подправки. Върху месестата част на ребрата се правят леки прорези, след което се обтриват добре с подправките от двете страни.
Овкусените ребърца се поставят в подходяща тавичка, добавят се 300 мл вода, покриват се с фолио и се печат на 200°C за два часа и половина.
Половин час преди ребърцата да се извадят от фурната, се приготвя сосът. В касерола или малка тенджерка се смесват продуктите за соса, разбъркват се добре и се слагат на силен котлон до леко завиране.
След това котлонът се намаля на ниска степен и сосът се оставя да поври около 30 мин, като се разбърква периодично, за да не загори. След като се сгъсти, сосът се прецежда и се заливат печените ребърца с него.
Ястието се връща във фурната и се пече на горен реотан за 10-15 мин най- много.
Готовите тексаски ребърца се разрязват и се сервират топли с гарнитура по желание.
Забележка: В оригиналната рецепта ребърцата се печат четири часа на барбекю с капак, обвити в фолио или във фурна на 120°C.Ако имате търпение, може да опитате. Вкусът от барбекюто е невероятен.
Добър апетит.