Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата Кампесина с пиле

Салата Кампесина с пиле

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата Кампесина с пиле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Пролетни изкушения по италиански - свежа салата с разкошен сос, която непременно трябва да поднесете с бяло вино"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр. (малка)
  • домати - 1 бр.
  • пилешки гърди - 250 г
  • маслини - за украса
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
  • портокалов сок - от 1/2 портокал
  • За соса
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • маслини - 5 бр. (Обезкостени)
  • течна сметана - 40 мл.
  • крема сирене - 1 с.л. Филаделфия с връх
  • черен пипер - на вкус
  • копър - на вкус (сух)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете на тиган пилешките гърди (може и да ги сварите). Овкусете ги с малко сол и черен пипер и оставете да се охладят.

В дълбок съд за салата накъсайте с ръка марулята на по-едри късове. Нарежете домата на парченца.

За соса пасирайте всички продукти до гладка смес

Нарежете охладеното пиле на парченца по големина предпочитана от вас и смесете с доматите и марулята. Овкусете със сол (не прекалявайте със солта, защото и сосът е соленичък), зехтин и сок от портокал.

Полейте зелената салата със соса и отгоре наредете маслините.

Салатата Кампесина с пиле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: