Фритата батата със спанак и 4 вида сирена

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
18/03/2017
"Ще се влюбите в тази фритата от пръв поглед!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 233
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Фритата

Начин на приготвяне

Обелвате, нарязвате на дребно 1 батат и го сварявате с малко морска сол. Докато се вари, накълцвате на ситно 400 г спанак и го задушавате в малко масло.

Когато бататът е готов, изцеждате водата и го намачквате с малко масло.

Намаслявате тавичката, в която ще го печете, и изсипвате пюрирания батат като основа. Леко издърпвате краищата нагоре като бордюр.

В средата натрошавате бяло саламурено сирене. Върху него изсипвате вече изстиналия спанак, разбъркан с 3 яйца. Върху тях нарязвате една моцарела на шайби и я слагате отгоре.

В празните дупки нарежете камембер и наредете. И накрая за разкош настържете обилно кашкавал. Слагате го да се запече в загрята на макс фурна до хубав загар. Много леко и вкусно :)

Стилен керамичен поднос с шистов ефект
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар